Onze school Opleidingen Autiwerking Finaliteit Links CLB Contact

Onze werking voor 18+

We kiezen voor een geïntegreerde werking. Dit wil zeggen dat leerlingen vanuit auti-afdelingen en niet-auti-afdelingen samen les volgen in onze +18-werking.

Atelierwerking

Alle 18+ leerlingen kunnen kiezen uit een aantal ateliers. Wij bieden onder andere een hout-, tuin-, crea-, senso-, kook-, bakatelier aan.
Deze ateliers worden wekelijks aangeboden. In deze ateliers werken we met gemengde groepen, zowel auti als niet auti- leerlingen werken samen in hetzelfde atelier.  
Producten gemaakt in de ateliers worden te koop aangeboden in onze “winkel van Baken”.

Deeltaken

Leerlingen krijgen een taak op het schooldomein zoals blikken stampen, brieven bezorgen, “winkel van Baken” openhouden. Belangrijke doelstellingen hierbij zijn verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bijbrengen.

Werkervaring

Leerkrachten begeleiden kleine groepen leerlingen met buitenschoolse taken: helpen in een school, boerderij, crèche; dit ter voorbereiding op het latere begeleid werken.

Stage

Een leerling gaat alleen op stage buiten de school. Dit kan zijn in het Normaal Economisch Circuit, in het kader van begeleid werken (boerderij, winkel, crèche, boekhoudkantoor, bibliotheek, …) of in een dagcentrum of tehuis niet-werkenden.

De verplaatsing van en naar de stageplaats wordt door de leerling zelfstandig gedaan. Indien nodig na oefening samen met een leerkracht of ouder.
In de kijker
SBSO Baken op Facebook
© SBSO Baken